Goede drank hoort in goede glazen!
Of je nu kiest voor whisky, wijn, bier of gedistilleerd, een goed glas maakt of breekt je ervaring.
Vooral in de whisky/spirit-glazen is er ruime keuze in de winkel te vinden.

Het drinken van whisky/spirit is een reis zonder einde. Een reis van kleur, geur en smaken. Zo kan je een whisky meerdere keren drinken en elke keer weer andere smaken en geuren naar boven halen. Ook de vorm en textuur van een glas kan hier aan bijdragen.

Zowel het maken van whisky/spirit als het blazen van glas zijn oude ambachten. Het handwerk en de liefde die in de producten word gestopt maakt dat de beleving van whisky uit een handgeblazen glas zo mooi is.

Nu is een glas niet het enige wat er voor zorgt dat het drinken van whisky/spirit zo’n mooie beleving is. Dit kan afhangen van veel factoren, zoals de omgeving, de personen om je heen, de reden van de whisky/spirit die je drinkt, maar ook geur en aankleding van de ruimte zoals een mancave.

Het assortiment luxe whisky/spirit glazen is ook online te vinden op WhiskyEssentials.

Toekomst van glaswerk

Buiten het importeren van het merk Amberglass heeft Maarten voor de Poorte de afgelopen jaren niet stil gezeten als het om glazen gaat! Samen met de oprichter van Wonders of Whisky, Sunil Dyal heeft hij de afgelopen 2 jaar gestoken in het ontwerpen/ontwikkelen van een nieuw whisky/spirit glas, The Professional, de “opvolger” van het “1920’s blenders glass”. Dit glas is robuust en verfijnd tegelijkertijd.
Buiten het drinken van whisky/spirit uit dit glas leent het glas zich ook uitmuntend om wijn/champagne uit te drinken/proeven.

The Professional zal eind 2022 gelanceerd worden onder een nieuw merk, VESL, wordt geleverd in een luxe geschenkverpakking en is in zeer gelimiteerde oplage beschikbaar. Handgemaakt/mondgeblazen in Polen.